Henk Pieterse

Henk Pieterse is terug op de plek waar hij ongekend veel successen heeft behaald: de Maaspoort! Ditmaal niet als speler, maar als host van de New Heroes wedstrijden. Op een enthouiaste wijze is Henk de schakel tussen spelers en publiek en weet hij als geen ander te zorgen voor een sfeervolle wedstrijd.

In 1984 begint zijn carrière bij Den Bosch, toen nog Nashua. In 6 jaar tijd wordt Den Bosch samen met Henk maar liefst 4 keer Nederlands kampioen. Maar het succes blijft niet in Nederland. Tot twee keer toe staat hij in de final-8 van de Europacup.  Deze weergaloze periode zorgt voor een telefoontje uit Amerika, waarna hij op een haar na geselecteerd wordt door het NBA-team de Philadelphia 76ers. In 1995 keert de 101-malige international terug in Den Bosch, om nog een titel aan zijn lijst van successen toe te voegen.

Na zijn profcarrière is zijn liefde en passie voor de basketbalsport alleen nog maar blijven groeien. Daarom zijn wij ook trots dat een icoon als Henk Pieterse elke wedstrijd zorgt voor een kolkende Maaspoort. Bezoek snel een wedstrijd en maak kennis met het enthousiasme dit Bossche icoon! 

Stay in touch with us!