Halve finale NBB beker. Op naar de finale!

05 March 2018

Bekerwedstrijden hebben altijd iet speciaals. Wedstrijden tussen Den Bosch en Leiden hebben dat historisch gezien ook. Het kan dan ook niet anders dan dat het tweeluik in de halve finale NBB beker tussen New Heroes Den Bosch en ZZ Leiden weer een spannende strijd gaat worden.  Te beginnen dinsdagavond 6 maart in de 5 mei hal te Leiden. De return is precies een week later, op dinsdag 13 maart in de Maaspoort Den Bosch.

Eerste thuisnederlaag ZZ Leiden.
ZZ Leiden beleefde niet de beste generale voor aankomende wedstrijd. In de competitie werd afgelopen zaterdag thuis met 64-71 verloren van Landstede Zwolle.  Dat verlies kreeg met name in het eerste kwart vorm toen Landstede al een voorsprong pakte van 10 punten.  ZZ Leiden knabbelde in het 2e kwart wel wat van de achterstand af, maar Landstede speelde de wedstrijd prima uit en ging er zo met de winst vandoor.

Ook moeizame start New Heroes.
Ook voor New Heroes was het eerste kwart afgelopen zaterdag niet het beste kwart van de wedstrijd.  Ondanks de achterstand van 17 punten lukte het New Heroes uiteindelijk wel om de winst mee te nemen uit Weert. Het uitvallen van Marshall in die wedstrijd ( en voor de rest van het seizoen bleek later) was natuurlijk een domper op de feestvreugde.

Fysieke wedstrijden in klassieker
De laatste ontmoeting tussen beide ploegen dateert van 10 februari dit jaar. Op deze carnavalszaterdag was ZZ Leiden thuis met 79-61 te sterk voor de formatie van coach Poropat. Een kleine 3 weken daarvoor was het New Heroes die in de confrontatie met ZZ Leiden aan het langste eind trok ( 68-60). In beide wedstrijden werd het fysieke niet geschuwd en was de intensiteit bij beide ploegen zeer hoog.

Zoals bekend zal New Heroes zonder Marshall aantreden maar met de weer herstelde Kevin Bleeker. Bij ZZ Leiden lijkt iedereen fit, maar houdt coach Vervaeck vast aan een kleine rotatie. Zo speelden Love en Voorn afgelopen zaterdag respectievelijk 40 en 37 minuten en de Jong en Vetty 34 en 32.

Aanvang wedstrijd dinsdag 6 maart is 20.00 uur. Voor de thuisblijvers is er een livestream beschikbaar. 

Deel deze pagina

tags

Voorbeschouwing, ZZ Leiden, NBB beker, 2018

next match
23 September 2018 @ 16:00
vs

Stay in touch with us!