De laatste loodjes van het reguliere seizoen

09 April 2018

Na de vele wedstrijden van de afgelopen weken gaan we gewoon weer verder met een vol programma met het einde van het reguliere seizoen bijna in zicht.  Dinsdagavond komt BAL Weert op bezoek in de Maaspoort en is er voor de ploeg van coach Poropat weer een gelegenheid om die tweede plaats veilig te stellen. Ondanks dat BAL in de onderste regionen vertoeft van de ranglijst, mag deze wedstrijd niet als een vanzelfsprekendheid worden genomen.

BAL Weert (4-24)
Puur kijkend naar de ranglijst en de gewonnen partijen lijkt het dat BAL dit jaar de speelbal is van vele ploegen in de DBL. Niets is minder waard. De ploeg heeft zeker niet al teveel winstpartijen, maar het getoonde spel en inzet komen helaas niet altijd overeen met de stand op de ranglijst. BAL heeft het meerdere ploegen redelijk moeilijk gemaakt deze competitie en de “jonge honden” van coach Radenko Varagic zouden op basis daarvan al meer verdienen dan de laatste plaats op de ranglijst. Dat men op de goede weg is bewees de wedstrijd afgelopen week tegen Forward Lease Rotterdam. Onder leiding van Sam van Dijk ( 33 pnt, 3 assist, 5 steals) waren de Limburgers met 93-81 te sterk voor de Rotterdammers. Het betekende de eerste overwinning voor BAL dit jaar. BAL heeft zeker nog zicht om die laatste plaats over te doen aan Den Helder Suns. Het verschil bedraagt 4 puntjes met 1 wedstrijd minder gespeeld. Een overwinning op New Heroes zou dan zeker gewenst zijn, al zullen ze ook in Weert weten dat dat een zware opgave zal worden.

New Heroes Basketball (21-6)
New Heroes liet afgelopen zaterdag weer zien dat het in de DBL misschien wel de enige ploeg is die het Donar echt lastig kan maken. Ondanks het verlies moet dat de ploeg toch goed doen. Deze doordeweekse wedstrijd is er dan net een waar men, met alle respect voor BAL,  moet oppassen voor onderschatting na wedstrijden tegen Zwolle, Leiden en twee keer Donar. Juist dit soort wedstrijden en deze punten zijn belangrijk voor de eindrangschikking. Zoals wijlen Johan Cruijff ooit zei: “Dit soort wedstrijden kan je alleen maar verliezen.”  In tegenstelling tot vorig jaar, toen er nog verloren werd van het voormalige BS Weert, gaat het voor New Heroes dit jaar iets makkelijker in de wedstrijden tegen BAL. Met 63-81, 82-48 en 61-88 bleef men dit jaar elke keer aan de goede kant van de score. Waarbij wel gezegd mag worden dat in de laatste wedstrijd in Weert de thuisclub via een spetterend eerste kwart (21-4) liet zien veel kwaliteit te hebben.

Aanvang wedstrijd dinsdagavond is 20.00 uur, tickets zijn hier te vinden. We hopen massaal op uw steun!

Deel deze pagina

tags

Voorbeschouwing, competitie, BAL, 2018

next match
23 September 2018 @ 16:00
vs

Stay in touch with us!