Voorbeschouwing vs. Donar Groningen

06 April 2018

Donar Groningen. De club die dit jaar geen introductie behoeft bij diegenen die het basketbal volgen. Europees reeds de halve finale behaald en in de DBL dit jaar (bijna) onverslaanbaar. Het competitieschema dit jaar heeft ervoor gezorgd dat New Heroes en Donar nu pas voor de 3e keer dit seizoen de degens gaan kruisen. De eerste ontmoeting dateert alweer van 3 december van het vorig jaar. In die wedstrijd kon New Heroes tot de rust prima mee met Donar, maar na rust zette de koploper in de DBL orde op zaken door uiteindelijk met 85-65 Den Bosch terug te sturen naar het zuiden. In deze wedstrijd, en in vele meer dit seizoen, was (oud SPM Shoeter speler) Brandyn Curry van groot belang voor Donar. De tweede ontmoeting dateert van 2e paasdag. In Martiniplaza was New Heroes duidelijk de betere van de twee en ging met een mooie 71-80 overwinning huiswaarts.

Donar Groningen (22-3)
Zoals al eerder vermeld zullen de prestaties van Donar dit jaar niet onopgemerkt gebleven zijn. In de competitie maar 3x verloren, in Europa ondertussen gevorderd tot de halve finale. In de DBL werd er verloren van ZZ Leiden in de openingswedstrijd (75-63), de wedstrijden die daarna volgden waren de Groningers ongenaakbaar. De 2e verliespartij hebben de Groningers te danken aan een misrekening van coach Braal die in de wedstrijd tegen Aris Leeuwarden met één Amerikaan teveel speelde. Een reglementair verlies was de uitkomst. De 3e nederlaag kwam zoals gezegd op het conto van New Heroes. De enige andere ploeg die dit seizoen bij een wedstrijd enigszins in de buurt kon blijven en binnen de 10 punten achterstand bleef op het eind van de wedstrijd was Apollo Amsterdam begin maart (81-87).

New Heroes Basketball Den Bosch (21-5)
Na het zure verlies thuis tegen Landstede Zwolle heeft New Heroes de draad weer opgepakt. Mooie overwinningen op ZZ Leiden, Donar Groningen en afgelopen woensdag nog tegen Apollo Amsterdam geven New Heroes het nodige vertrouwen nu we richting de play-offs gaan. Hoewel het op het eind tegen Apollo nog even spannend werd was de ploeg weer op tijd wakker en liep zo geen averij op in de strijd om de bovenste plaatsen. Na het verlies van Zwolle bij Donar donderdagavond staat New Heroes weer alleen op plek 2. Met het onderlinge duel tussen ZZ Leiden en Landstede a.s zaterdag plus de topper New Heroes-Donar op hetzelfde tijdstip kan men zeker spreken van Super Saturday!

Aanvang wedstrijd aanstaande zaterdag is 20.00 uur. Kom op tijd naar de Maaspoort en support uw club. Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Deel deze pagina

tags

Voorbeschouwing, New Heroes, Donar Groningen, 2018

next match
23 September 2018 @ 16:00
vs

Stay in touch with us!